Mollie vs Stripe: De ultieme PSP vergelijking voor je online bedrijf

Als je een online bedrijf beheert, is het kiezen van de juiste betalingsdienstaanbieder (PSP) een cruciale stap. In dit artikel gaan we in op twee prominente spelers in de markt: Mollie en Stripe. We zullen hun sterke punten, zwakke punten en prijzen vergelijken om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor je bedrijf.

Wat zijn Mollie en Stripe?

Zowel Mollie als Stripe zijn gerenommeerde betalingsdienstaanbieders die bedrijven in staat stellen om online betalingen te accepteren. Ze bieden beide een verscheidenheid aan betalingsmethoden en hebben elk hun eigen unieke voordelen.

Mollie

Mollie, opgericht in 2004, is een Europese PSP die bekend staat om zijn gebruiksgemak en uitstekende klantenservice. Het ondersteunt een breed scala aan betalingsmethoden, waaronder creditcards, iDEAL, SEPA Direct Debit, PayPal en Apple Pay.

Stripe

Stripe, opgericht in 2010, is een wereldwijde PSP die bekend staat om zijn krachtige API’s en uitgebreide documentatie. Het ondersteunt ook een breed scala aan betalingsmethoden, waaronder creditcards, digitale portemonnees en bankoverschrijvingen.

Betalingsmethoden

Het aanbieden van verschillende betalingsmethoden is essentieel voor elk bedrijf, omdat het de klanttevredenheid en conversieratio’s kan verhogen. Hier is hoe Mollie en Stripe zich op dit gebied meten.

Mollie Betalingsmethoden

Mollie biedt een uitgebreide lijst van betalingsmethoden, waaronder:

 1. Creditcard
 2. iDEAL
 3. SEPA Direct Debit
 4. PayPal
 5. Apple Pay

Stripe Betalingsmethoden

Stripe biedt ook een breed scala aan betalingsmethoden, waaronder:

 1. Creditcard
 2. Digitale Portemonnees
 3. Bankoverschrijvingen
 4. AliPay
 5. WeChat Pay

Prijsvergelijking

De kosten van een PSP kunnen een grote invloed hebben op uw bedrijfsresultaat. Laten we daarom de prijsstructuren van Mollie en Stripe bekijken.

Mollie Prijsstructuur

Mollie rekent een vast percentage van 1,8% tot maximaal 3% per transactie, plus €0,25. Het exacte percentage kan variëren afhankelijk van de regio en de gekozen betalingsmethode.

Stripe Prijsstructuur

Stripe biedt drie prijsplannen aan:

 1. Standaard prijsstelling
 2. Aangepaste prijsstelling
 3. Enterprise prijsstelling

Net als Mollie hanteert Stripe ook een pay-per-use prijsmodel, maar de tarieven zijn gedetailleerder en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Online Betalingsbeveiliging

Beide PSP’s bieden een hoge mate van beveiliging. Ze zijn beide PCI DSS-compliant en bieden niveau 1-diensten, wat de hoogste mate van beveiliging is die beschikbaar is.

Regiospecifieke Diensten

Zowel Mollie als Stripe bieden regiospecifieke diensten, wat betekent dat ze niet alle diensten in alle regio’s aanbieden. Mollie biedt diensten aan in heel Europa, terwijl Stripe beschikbaar is in meer dan 47 landen, waaronder Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Conclusie

Er is geen duidelijke winnaar tussen Mollie en Stripe. De keuze hangt af van uw specifieke bedrijfsbehoeften, zoals de regio waarin u actief bent, de betalingsmethoden die u wilt aanbieden en uw budget. Het is belangrijk om uw opties zorgvuldig te overwegen en de juiste keuze te maken die uw bedrijf zal helpen groeien en bloeien.

Jouw systemen ook koppelen met Konnekta?

Test ons platform gratis om te zien hoeveel tijd het jou bespaart.

Mollie vs Stripe: De ultieme PSP vergelijking voor je online bedrijf - Konnekta