Zapier koppelen aan Exact Online

Zapier kennen we allemaal als dé meester van het koppelen van online systemen. Al sinds 2011 koppelt Zapier, met hun zaps, diensten aan elkaar om mensen efficiënter te laten werken.

Vooropgesteld dat wij groot fan zijn van Zapier, heeft het platform volgens ons ook wel een aantal nadelen.

Nadelen Zapier

Als je zelf niet zo tech-savvy bent dan ben je bij Zapier eigenlijk de klos. Hoe gemakkelijk het ook lijkt om met de editor een aantal triggers en zaps in elkaar te knutselen: dat valt altijd tegen. Kom je er dan niet uit dan is er niet echt op ondersteuning te rekenen. Misschien pas vanaf het moment dat je enkele honderden euro’s per maand naar ze overmaakt. Als je dan via chat of e-mail toch contact weet te leggen (in het Engels) moet je ook nog uitleggen hoe de Nederlandse markt werkt. Dan ben je weer aan het vertellen hoe onze BTW tarieven in elkaar steken of dat wij iDeal gebruiken in plaats van creditcards.

Het beste voorbeeld van deze mismatch is dat Zapier zelf eigenlijk alleen de mogelijkheid biedt om via creditcard of Paypal te betalen. Iets dat wij als Nederlandse ondernemers onder elkaar niet gewend zijn.

Zapier en Exact Online

Een ander nadeel van Zapier is dat ze geen ondersteuning bieden voor Exact Online (alleen de Exact Online Bouw variant). Hierdoor kan een groot deel van de Nederlandse ondernemers dus niets met Zapier omdat zij nu eenmaal Exact Online als boekhoudpakket gekozen hebben.

Konnekta Zapier koppeling

Om deze ondernemers toch gebruik te kunnen laten maken van Zapier en de 7000+ applicaties waarmee Zapier koppelt heeft Konnekta nu een koppeling met Zapier gemaakt. Door Konnekta te koppelen met Zapier en Exact Online heb je vervolgens alle data uit Exact Online ook in Zapier. Vanaf Zapier kan je de Exact Online data vervolgens weer gebruiken in de 7000+ applicaties waarmee Zapier koppelt.

Voorbeeld van de Konnekta Zapier koppeling

Stappenplan Konnekta met Zapier koppelen

  1. Natuurlijk heb je zowel bij Konnekta als Zapier een account nodig
  2. Ga op het Konnekta platform naar je account omgeving
  3. Kopieer hier de API-key, deze heb je nodig om Zapier toegang te verlenen
  4. Ga naar Zapier en maak binnen de Zapier omgeving een nieuwe Zap aan
  5. Selecteer Konnekta als trigger en maak hier een verbinding aan met de API-key
  6. Kies vervolgens welke trigger je gebruiken wilt
  7. Kies vervolgens de tweede app waar je de gegevens uit Exact Online gebruiken wilt

Natuurlijk is het goed om de koppeling te testen met verschillende gegevens om er zeker van te zijn dat de koppeling helemaal naar wens werkt.

Jouw systemen ook koppelen met Konnekta?

Test ons platform gratis om te zien hoeveel tijd het jou bespaart.

Zapier koppelen aan Exact Online - Konnekta