Exact Online API integreren: een uitgebreide gids

Exact Online biedt cloudgebaseerde en lokale boekhoudsoftware voor kleine en middelgrote bedrijven. De API van Exact Online maakt het mogelijk om op een geautomatiseerde manier gegevens te verzamelen en te verwerken. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van de Exact Online API en hoe deze te integreren in uw eigen systemen.

Wat is Exact Online?

Exact Online is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor kleine en middelgrote bedrijven. Het biedt cloudgebaseerde en lokale oplossingen voor boekhouding en Enterprise Resource Planning (ERP). Met de Exact Online API kunnen ontwikkelaars gegevens van Exact Online integreren in hun eigen toepassingen of systemen.

Waarom zou je de Exact Online API integreren?

De Exact Online API biedt een reeks functies en mogelijkheden die bedrijven kunnen helpen om efficiënter te werken. Deze API stelt ontwikkelaars in staat om toegang te krijgen tot verschillende soorten gegevens, waaronder rekeningen, facturen, betalingen en klantinformatie.

Door de Exact Online API te integreren, kunnen bedrijven processen automatiseren, de nauwkeurigheid van gegevens verbeteren, real-time inzicht krijgen in hun zakelijke activiteiten en uiteindelijk betere beslissingen nemen.

Hoe werkt de Exact Online API?

De Exact Online API werkt door middel van RESTful principes. Het maakt gebruik van standaard HTTP-methoden zoals GET, POST, PUT en DELETE voor het uitvoeren van operaties op de Exact Online data.

Het stelt ontwikkelaars in staat om toegang te krijgen tot de Exact Online data via de URL’s van de API. Deze URL’s vertegenwoordigen verschillende soorten middelen, zoals rekeningen, facturen, betalingen, etc. Elke resource heeft zijn eigen specifieke URL, en door deze URL’s aan te roepen met de juiste HTTP-methoden, kunnen ontwikkelaars gegevens uit Exact Online ophalen, aanmaken, bijwerken of verwijderen.

Gebruik van de Exact Online API

De Exact Online API wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen en use cases. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Gegevenssynchronisatie: De API kan worden gebruikt om gegevens tussen Exact Online en andere systemen te synchroniseren. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het synchroniseren van klantgegevens tussen Exact Online en een CRM-systeem.
 2. Automatisering van processen: De API kan worden gebruikt om verschillende bedrijfsprocessen te automatiseren. Bijvoorbeeld, het automatisch aanmaken van facturen in Exact Online op basis van orders in een e-commerce systeem.
 3. Real-time rapportage: Door de API te gebruiken, kunnen bedrijven real-time toegang krijgen tot hun Exact Online data. Dit maakt het mogelijk om real-time rapporten en dashboards te creëren, wat kan helpen bij het nemen van betere zakelijke beslissingen.
 4. Integratie met derde partijen: De API maakt het mogelijk om Exact Online te integreren met andere systemen of toepassingen. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het integreren van Exact Online met een boekhoudkundige tool of een betalingsgateway.

Ontwikkelaarshulpmiddelen voor de Exact Online API

De Exact Online API biedt verschillende hulpmiddelen voor ontwikkelaars. Deze omvatten onder andere:

 1. Documentatie: De Exact Online API biedt uitgebreide documentatie die uitleg geeft over de verschillende endpoints, methoden en dataformaten die door de API worden gebruikt.
 2. SDK’s: Exact Online biedt SDK’s (Software Development Kits) voor verschillende programmeertalen. Deze SDK’s maken het voor ontwikkelaars gemakkelijker om de API te gebruiken en te integreren in hun eigen toepassingen.
 3. API Explorer: De API Explorer is een interactieve tool waarmee ontwikkelaars HTTP-verzoeken kunnen opbouwen, bekijken en versturen die de Exact Online API aanroepen, zonder de browser te verlaten.
 4. Voorbeeldcodes: Exact Online biedt voorbeeldcodes die ontwikkelaars kunnen gebruiken als uitgangspunt voor hun eigen toepassingen.

Voordelen van het gebruik van de Exact Online API

Het gebruik van de Exact Online API biedt verschillende voordelen, waaronder:

 1. Efficiëntie: Door de Exact Online API te gebruiken, kunnen bedrijven hun processen automatiseren en efficiënter werken.
 2. Real-time inzicht: De API biedt real-time toegang tot Exact Online data, wat bedrijven helpt om betere en snellere beslissingen te nemen.
 3. Flexibiliteit: Met de Exact Online API kunnen bedrijven hun eigen maatwerktoepassingen bouwen en integreren met Exact Online op de manier die het beste past bij hun specifieke behoeften.
 4. Toegankelijkheid: De Exact Online API is toegankelijk via het internet, wat betekent dat ontwikkelaars van overal ter wereld toegang hebben tot de API en kunnen werken aan hun integraties.

Hoe te beginnen met de Exact Online API

Het beginnen met de Exact Online API vereist enkele stappen:

 1. Meld u aan voor een Exact Online account: Om toegang te krijgen tot de Exact Online API, moet u eerst een account aanmaken bij Exact Online.
 2. Verkrijg een API-sleutel: Nadat u een account hebt aangemaakt, moet u een API-sleutel aanvragen. Deze sleutel is nodig om toegang te krijgen tot de Exact Online API.
 3. Begrijp de API-documentatie: Voordat u begint met het bouwen van uw integratie, is het belangrijk om de API-documentatie goed te begrijpen. Deze documentatie bevat gedetailleerde informatie over hoe de API werkt, inclusief de beschikbare endpoints, methoden en dataformaten.
 4. Bouw uw integratie: Zodra u de API-documentatie begrijpt, kunt u beginnen met het bouwen van uw integratie. Dit kan variëren van het eenvoudig ophalen van gegevens uit Exact Online tot het bouwen van complexe toepassingen die gebruik maken van meerdere Exact Online API’s.

Veelgestelde vragen over de Exact Online API

In deze sectie beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de Exact Online API.

Hoe kan ik de Exact Online API gebruiken?

De Exact Online API kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals gegevenssynchronisatie, procesautomatisering, real-time rapportage en integratie met derde partijen.

Hoe werkt de Exact Online API?

De Exact Online API werkt met behulp van RESTful principes. Het maakt gebruik van standaard HTTP-methoden zoals GET, POST, PUT en DELETE om operaties uit te voeren op Exact Online data.

Welke gegevenstypen zijn beschikbaar om te pushen en te pullen?

Met de Exact Online API kunt u verschillende soorten gegevens pushen en pullen, waaronder rekeningen, factuurbetalingen en betalingen.

Conclusie

Het integreren van de Exact Online API kan een krachtig hulpmiddel zijn voor bedrijven die hun processen willen automatiseren, real-time inzichten willen krijgen in hun bedrijfsactiviteiten en hun systemen willen integreren met Exact Online. Met de juiste kennis en hulpmiddelen kunnen ontwikkelaars de Exact Online API gebruiken om krachtige, op maat gemaakte oplossingen te bouwen die voldoen aan de specifieke behoeften van hun bedrijf.

Jouw systemen ook koppelen met Konnekta?

Test ons platform gratis om te zien hoeveel tijd het jou bespaart.

Exact Online API integreren: een uitgebreide gids - Konnekta