Home » Blog

Stripe API key aanmaken

Om gegevens met je Stripe account uit te kunnen wisselen heb je een API key nodig. In dit artikel leggen we uit hoe je deze gemakkelijk zelf aanmaken kan in het Stripe dashboard.

Stap 1: inloggen bij Stripe

De eerste stap is om in te loggen op je account bij Stripe. Vervolgens kies je rechtsboven voor ‘developers’. Let er op dat je testmodus niet aan staat.

Kies in het Stripe dashboard voor ‘developers’.

Stap 2: Nieuwe geheime sleutel maken

Binnen het developers dashboard is het mogelijk om onder ‘API-sleutels’ een nieuwe geheime sleutel aan te maken. Dit is nodig om Konnekta te kunnen koppelen dus klik hier op.

Kies geheime sleutel maken onder ‘API-sleutels’.

Vervolgens kan je zelf een titel bedenken waarvoor de key gebruikt zal worden (b.v. Konnekta platform). Als je doorgaat krijg je je nieuw gegenereerde API sleutel te zien. Als het goed is begint deze met sk_live. Kopieer deze sleutel en sla deze op.

Je bent nu klaar in het Stripe dashboard. Lees hier nu verder hoe je Stripe als applicatie koppelen kan aan het platform.