Mailchimp vs MailerLite: een uitgebreide vergelijking

Als ondernemer of bedrijfsleider is e-mailmarketing een essentiële factor voor het succes van je online onderneming. Digitale marketingexperts gebruiken e-mailmarketing om de communicatie met klanten te verbeteren en conversies te bevorderen. Als je je platform gebruiksvriendelijk wilt maken op het gebied van het opstellen en verzenden van e-mails, is het belangrijk om geautomatiseerde e-mailtools te gebruiken. Voordat je de juiste tool voor je bedrijf bepaalt, is het belangrijk om verschillende e-mailmarketingtools grondig te onderzoeken. Of je nu van een bestaande tool wilt overstappen of een nichestrategie wilt implementeren, deze blog helpt je de ins en outs te begrijpen van twee populaire e-mailtools: Mailchimp en MailerLite.

Inhoudsopgave

 • MailerLite – Korte introductie
  • Key Features van MailerLite
  • Gebruiksscenario’s voor MailerLite
 • Mailchimp – Korte introductie
  • Key Features van Mailchimp
  • Gebruiksscenario’s voor Mailchimp
 • Vergelijking van Mailchimp en MailerLite
  • Editor en gebruiksgemak
  • Flexibiliteit en design
  • Lijstbeheer
  • CRM-mogelijkheden
  • E-mailautomatisering
  • Registratieformulieren
  • Analyse en rapportage
  • Spam- en designtesten
  • Integratiemogelijkheden
  • Betrouwbaarheid van aflevering
 • Samenvatting: Mailchimp vs. MailerLite
 • Slotwoord

MailerLite – Korte introductie

MailerLite is een zeer populair marketingautomatiseringsplatform met een websitebouwer, een interface voor het beheer van abonnees en tal van functies voor e-mailmarketing. MailerLite richt zich voornamelijk op e-mailmarketing en zorgt voor diepgaande mogelijkheden en functionaliteiten op dat gebied. Als je op zoek bent naar een alternatief voor MailerLite, zijn er ook andere opties beschikbaar.

Met MailerLite kunnen gebruikers aantrekkelijke landingspagina’s, professionele nieuwsbrieven en dynamische websites ontwikkelen met behulp van de drag-and-drop builder en ingebouwde sjablonen. Het helpt bedrijven om contact te maken met het publiek door middel van geavanceerde targeting, efficiënt campagnebeheer, enquêtes en automatisering. Het kan worden geïntegreerd met Stripe, WordPress, Shopify, Zapier en diverse andere platforms en tools.

Key Features van MailerLite

 • WYSIWYG e-maileditor
 • Mobiele optimalisatie
 • A/B-testen
 • Websitebouwer
 • Mogelijkheid om dynamische content te testen

Gebruiksscenario’s voor MailerLite

 • Als je een beperkt marketingbudget hebt
 • Als je toegang wilt tot meer functies en ondersteuning in het gratis plan
 • Als je betaalbare betaalde plannen nodig hebt
 • Als je een complexe e-mailmarketingstrategie wilt implementeren
 • Als je meerdere groepen abonnees en segmenten wilt maken

Mailchimp – Korte introductie

Mailchimp is een uitgebreide en zeer populaire marketing SaaS-oplossing. Het richt zich voornamelijk op het benutten van de mogelijkheden van gegevensanalyse en best practices voor contractbeheer om de communicatie met de eindklant te verbeteren. Het stelt gebruikers in staat om hun mailinglijsten te beheren, aangepaste e-mailsjablonen te ontwikkelen en hun marketingcampagnes te automatiseren.

Mailchimp is een multi-channel marketingautomatiseringstool waarmee je campagnes kunt maken voor zowel e-mail als sociale media. Het is ook uitgerust met tal van analytische functies waarmee gebruikers kunnen bepalen hoe hun e-mailmarketingcampagnes presteren. Het heeft veel e-mailsjablonen en thema’s die je e-mailcampagnestrategie gemakkelijk kunnen transformeren.

Key Features van Mailchimp

 • Geactiveerde drip-sequenties
 • Lijstbeheer
 • WYSIWYG e-maileditor
 • Rapportage van e-mailafleverbaarheid
 • Aanpassingen om bij het merkimago te passen

Gebruiksscenario’s voor Mailchimp

 • Als je een alles-in-één marketingplatform wilt gebruiken
 • Als je effectieve e-mailmarketingtemplates wilt gebruiken
 • Als je een breed scala aan functies en mogelijkheden wilt integreren
 • Als je geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden nodig hebt
 • Als je gerichte marketing wilt gebruiken voor klantenwerving

Vergelijking van Mailchimp en MailerLite

1. Editor en gebruiksgemak

Beide tools hebben goed ontworpen interfaces waarmee gebruikers naadloos kunnen navigeren om hun marketingcampagnes te voltooien. MailerLite is echter gebruikersvriendelijker, terwijl gebruikers mogelijk moeite hebben om functies in Mailchimp te vinden. Bijvoorbeeld het toevoegen van opt-ins voor nieuwe aanmeldingen kan voor beginners wat moeilijker zijn.

Verdict – Hoewel beide tools redelijk ontworpen editors hebben en vergelijkbare leercurves hebben, scoort MailerLite beter vanwege de gebruiksvriendelijke interface.

2. Flexibiliteit en design

Bij het selecteren van een e-mailmarketingtool is het belangrijk om te controleren welke ontwerpen, thema’s en sjablonen worden aangeboden. Ontwerpen moeten aantrekkelijk zijn, geoptimaliseerd voor mobiel en zeer aanpasbaar. MailerLite biedt een groot aantal professionele en mooie responsieve sjablonen. Het biedt gemakkelijke aanpassingsmogelijkheden, waarmee marketeers de sjablonen kunnen aanpassen aan branchegerelateerde behoeften.

Aan de andere kant wordt Mailchimp geleverd met meer dan 100 responsieve sjablonen. Deze sjablonen kunnen gemakkelijk worden aangepast en kunnen in toekomstige marketingcampagnes worden hergebruikt. Het stelt je ook in staat om je eigen HTML-sjablonen, URL’s of ZIP-bestanden te ontwikkelen. De gratis versie biedt echter slechts 8 sjablonen, wat een groot minpunt is.

Verdict – Hier is het een gelijkspel, omdat beide tools veel bewerkingsmogelijkheden en sjablonen bieden.

3. Lijstbeheer

Lijstbeheer is zeer eenvoudig met MailerLite. Het maakt gebruik van een breed scala aan variabelen om het segmentatieproces te vergemakkelijken. Het stelt je ook in staat om automatisering te gebruiken om gebruikers uit een specifieke groep uit te sluiten zodra ze lid worden van een andere groep.

Aan de andere kant is het lijstbeheer van Mailchimp vrij onhandig. Het maakt gebruik van onderling exclusieve lijsten, wat je inspanningen belemmert om gebruikers van verschillende lijsten op te nemen in een gemeenschappelijke marketingcampagne. Het ondersteunt geen enkele vorm van automatisering om mensen van de ene lijst naar de andere te verplaatsen.

Verdict: MailerLite wint op dit aspect vanwege de betere mogelijkheden voor lijstbeheer en automatisering.

4. CRM-mogelijkheden

MailerLite biedt hier geen CRM-mogelijkheden. Mailchimp heeft beperkte mogelijkheden, maar doet het zeker beter dan MailerLite op dit aspect. Mailchimp biedt de mogelijkheid om te werken met e-commercegegevens; je kunt de gegevens van je online winkel ophalen en de omzet zien die door elk van je contacten wordt gegenereerd. We willen ook toevoegen dat Mailchimp enkele essentiële CRM-opties mist, zoals het maken van een taak, het toewijzen van een taak aan verkopers, en meer. Als je betere CRM-mogelijkheden nodig hebt, raden we je aan te kiezen voor een uitgebreide CRM-oplossing voor je bedrijf.

Verdict: Hier heeft Mailchimp duidelijk de overhand.

5. E-mailautomatisering

E-mailautomatisering is een must-have mogelijkheid voor elk bedrijf om contact te maken met volgers en klanten. Gelukkig zijn zowel MailerLite als Mailchimp uitgerust met de mogelijkheid om je zakelijke e-mails en marketingcampagnes te automatiseren.

MailerLite biedt enkele basisautomatiseringsopties die gemakkelijk te gebruiken zijn. Het stelt je in staat om campagnes te ontwikkelen met workflows op basis van acties, zoals voorwaarden op basis van segmenten en aangepaste velden. Het mist echter het toevoegen van de nieuwste op e-commerce gebaseerde triggers.

Mailchimp biedt verschillende automatiseringstriggers, zoals verlaten winkelwagenautomatisering, acties op e-maillinks of doelen. Het beste van Mailchimp is dat het gratis gebruikers van het plan de mogelijkheid biedt om een eenstapsautomatisering in te stellen. Je moet echter op het Standard-plan of hoger zitten om te profiteren van de voordelen van een meerstaps visuele builder.

Verdict: Hier doet Mailchimp het goed vanwege het brede scala aan automatiseringsopties.

6. Registratieformulieren

Zowel MailerLite als Mailchimp bieden registratieformulieren die je kunt gebruiken om e-mailadressen en andere informatie van bezoekers van je website te verzamelen.

Kenmerken: Zowel MailerLite als Mailchimp bieden een scala aan functies als het gaat om registratieformulieren, zoals aanpasbare sjablonen, A/B-testen en analyse. Mailchimp heeft echter een uitgebreidere set functies, zoals het toevoegen van aangepaste velden, het maken van landingspagina’s en het gebruik van conditionele logica om formuliervelden te tonen of te verbergen op basis van gebruikersreacties.

Gebruikersinterface: De gebruikersinterface van Mailchimp wordt over het algemeen als gebruiksvriendelijker en intuïtiever beschouwd dan die van MailerLite. De drag-and-drop-editor van Mailchimp maakt het gemakkelijk om aangepaste formulieren te maken, terwijl de interface van MailerLite enige tijd kan kosten om te leren.

Prijzen: MailerLite heeft een gratis plan waarmee je eenvoudige formulieren kunt maken en tot 1.000 abonnees kunt verzamelen. Het gratis plan van Mailchimp is beperkter en stelt je in staat om tot 2.000 abonnees te verzamelen, maar met minder functies. Beide services hebben betaalde plannen die meer geavanceerde functies en grotere abonneelimieten bieden.

Integraties: Zowel MailerLite als Mailchimp bieden een reeks integraties met services van derden, zoals e-commerceplatforms en CRM-systemen. Mailchimp heeft een grotere selectie van integraties beschikbaar, inclusief meer geavanceerde opties zoals Salesforce en Shopify.

Uiteindelijk hangt de beste keuze tussen MailerLite en Mailchimp af van je specifieke behoeften en prioriteiten. Als je op zoek bent naar een eenvoudigere, betaalbaardere optie, kan MailerLite een goede keuze zijn. Maar als je meer geavanceerde functies en integraties nodig hebt, is Mailchimp misschien de betere keuze.

7. Analyse en rapportage

MailerLite biedt basisrapportage- en analysefuncties. Het kan je helpen statistieken op te halen voor klikken, opens, apparaten, uitschrijvingen en nog veel meer. Het stelt beheerders ook in staat om aankopen voor WooCommerce en Shopify bij te houden.

Aan de andere kant maakt Mailchimp gebruik van de mogelijkheden van de Content Optimizer om een breder scala aan analytische en rapportagefuncties te bieden. Deze functie helpt gebruikers bij het optimaliseren van hun e-mailmarketingcampagnes, het verbeteren van klikfrequenties en leesbaarheid, en nog veel meer. Mailchimp heeft directe integratie met Google Analytics, waardoor het kan werken aan een breed scala aan statistieken om conversies bij te houden.

Verdict: Mailchimp wint deze vergelijking met zijn uitgebreide rapportage- en analysefuncties.

8. Spam- en designtesten

MailerLite en Mailchimp bieden spam- en designtestfuncties om ervoor te zorgen dat je e-mails de inbox van je abonnees bereiken en er professioneel uitzien.

Spamtesten: Zowel MailerLite als Mailchimp bieden spamtesten om je te helpen potentiële problemen te identificeren die ervoor kunnen zorgen dat je e-mails als spam worden gemarkeerd. De spamtesttool van Mailchimp biedt een gedetailleerd rapport over hoe je e-mail presteert ten opzichte van verschillende spamfilters, terwijl de spamtesttool van MailerLite een eenvoudig geslaagd/mislukt resultaat geeft. MailerLite biedt echter een “Spam Score”-functie die een score toekent aan je e-mail op basis van de kans dat deze als spam wordt gemarkeerd.

Designtesten: MailerLite en Mailchimp bieden designtesten om je e-mail te bekijken op verschillende apparaten en e-mailclients om ervoor te zorgen dat het eruitziet zoals je bedoeld hebt. De designtesttool van Mailchimp maakt het mogelijk om je e-mail op meer dan 40 verschillende apparaten en e-mailclients te bekijken, terwijl de designtesttool van MailerLite je e-mail op vijf verschillende apparaten laat bekijken.

Prijs: De spamtest- en designtestfuncties van MailerLite zijn inbegrepen in al hun plannen, inclusief hun gratis plan. De spamtest- en designtestfuncties van Mailchimp zijn alleen beschikbaar in hun betaalde plannen, die beginnen bij $9,99/maand.

Gebruikersinterface: De gebruikersinterface van Mailchimp wordt over het algemeen als gebruiksvriendelijker en intuïtiever beschouwd dan die van MailerLite. De designtesttool van Mailchimp is gemakkelijk te gebruiken en stelt je in staat om snel te schakelen tussen apparaten en e-mailclients. De designtesttool van MailerLite is ook gemakkelijk te gebruiken, maar het leren omgaan met de interface kan enige tijd duren.

Uiteindelijk hangt de beste keuze tussen MailerLite en Mailchimp voor spam- en designtesten af van je specifieke behoeften en prioriteiten. Als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie met eenvoudige spam- en designtestfuncties, is MailerLite misschien de betere keuze. Maar als je meer geavanceerde designtestfuncties en integraties nodig hebt, is Mailchimp misschien de betere optie.

9. Integratiemogelijkheden

E-mailmarketingtools worden aantrekkelijker en rijker aan functies als ze kunnen worden geïntegreerd met verschillende API’s, plug-ins van derden en mobiele bedrijfsapplicaties. MailerLite biedt geen directe integraties in vergelijking met Mailchimp, maar het wordt geleverd met een mailer-API, waarmee softwareontwikkelaars gemakkelijk service-integraties kunnen implementeren. Het maakt naadloze integratie mogelijk met WordPress, WooCommerce, Zapier en PayPal.

Door naadloze integratie met populaire platforms zoals WordPress, WooCommerce, Zapier en PayPal, biedt MailerLite gebruikers een divers scala aan integratiemogelijkheden. Dit stelt bedrijven in staat om hun e-mailmarketinginspanningen te verbinden met hun bestaande systemen, waardoor veel mogelijkheden voor automatisering, gegevenssynchronisatie en verbeterde productiviteit worden ontsloten. De mailer-API van MailerLite stelt softwareontwikkelaars in staat om aangepaste integraties te maken, zodat gebruikers hun e-mailmarketingcampagnes kunnen aanpassen aan hun behoeften. Met deze integratiemogelijkheden wordt MailerLite een veelzijdige en krachtige tool die zich kan aanpassen aan de unieke vereisten van elk bedrijf.

Aan de andere kant staat Mailchimp bekend om zijn solide integratiemogelijkheden met veel apps van derden en API’s. Op dit moment ondersteunt het meer dan 200 integraties met andere applicaties.

Verdict: Hier heeft Mailchimp duidelijk de overhand vanwege de uitgebreide integratiemogelijkheden.

10. Betrouwbaarheid van aflevering

De betrouwbaarheid van aflevering is een cruciale factor bij het kiezen van een e-mailmarketingtool. Je wilt er zeker van zijn dat je e-mails de inbox van je abonnees bereiken en niet als spam worden gemarkeerd. Zowel MailerLite als Mailchimp hebben een goede reputatie op het gebied van afleverbaarheid.

Beiden hebben systemen en procedures om ervoor te zorgen dat je e-mails worden afgeleverd, maar de uiteindelijke afleverbaarheid kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals je e-maillijst, de inhoud van je e-mails en de betrokkenheid van je abonnees.

Verdict: Het is een gelijkspel, omdat zowel MailerLite als Mailchimp solide betrouwbaarheid van aflevering bieden.

Samenvatting: Mailchimp vs. MailerLite

Na een grondige vergelijking van Mailchimp en MailerLite blijkt dat beide tools sterke punten hebben en geschikt kunnen zijn voor verschillende behoeften en prioriteiten. Hier is een samenvatting van de belangrijkste bevindingen:

 • MailerLite is gebruiksvriendelijker en biedt betere listmanagement- en automatiseringsmogelijkheden. Het is een goede keuze voor gebruikers met een beperkt budget en behoefte aan kosteneffectieve plannen.
 • Mailchimp biedt meer geavanceerde functies, integratiemogelijkheden en rapportage- en analysefuncties. Het is een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een alles-in-één marketingplatform met geavanceerde automatiseringsmogelijkheden en gerichte marketingmogelijkheden.

Het is belangrijk om je specifieke behoeften, budget en prioriteiten in overweging te nemen bij het kiezen tussen Mailchimp en MailerLite. Beide tools hebben hun eigen sterke punten en kunnen waardevol zijn voor verschillende soorten bedrijven en marketingstrategieën.

Slotwoord

Het is essentieel om de juiste e-mailmarketingtool te kiezen die past bij de behoeften en doelen van je bedrijf. Mailchimp en MailerLite zijn beide krachtige tools met unieke kenmerken en mogelijkheden. Door deze uitgebreide vergelijking kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke tool het beste bij jouw bedrijf past. Onthoud dat het belangrijk is om je marketingstrategie en doelstellingen in gedachten te houden bij het maken van je keuze. Succes met je e-mailmarketingcampagnes!

Jouw systemen ook koppelen met Konnekta?

Test ons platform gratis om te zien hoeveel tijd het jou bespaart.

Mailchimp vs MailerLite: een uitgebreide vergelijking - Konnekta