Home » Blog

De beste boekhoudprogramma’s van 2023: een complete gids

Als ondernemer weet je dat boekhouden een essentieel onderdeel is van je bedrijfsvoering. Het helpt je te begrijpen hoe je bedrijf presteert, stelt je in staat om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen en is cruciaal voor het voldoen aan belastingverplichtingen. In deze complete gids voor de beste boekhoudprogramma’s van 2023 kijken we naar de topkeuzes in de markt, hun functies, prijzen en meer.

Inhoudsopgave

 1. Wat is een boekhoudprogramma?
 2. Waarom een boekhoudprogramma gebruiken?
 3. Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?
 4. Top 10 beste boekhoudprogramma’s van 2023
 5. e-Boekhouden.nl
 6. Silvasoft
 7. MoneyMonk
 8. Ficsus.nl
 9. Rompslomp
 10. AFAS SB✛
 11. DigiBTW
 12. Knab Boekhoudpakket
 13. Slotgedachten

Wat is een Boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is software die je helpt bij het beheren en organiseren van je financiële gegevens. Het stroomlijnt en automatiseert de boekhoudprocessen, waardoor je tijd en moeite bespaart. De meeste boekhoudprogramma’s bieden functies zoals facturering, debiteuren- en crediteurenbeheer, BTW-aangifte, rapportages en meer.

Waarom een Boekhoudprogramma Gebruiken?

Het gebruiken van een boekhoudprogramma biedt verschillende voordelen. Het kan je helpen om efficiënter te werken, nauwkeuriger financiële gegevens bij te houden en beter inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van je bedrijf. Bovendien maken veel boekhoudprogramma’s het mogelijk om je boekhouding online bij te houden, wat betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot je gegevens.

Hoe Kies Je het Beste Boekhoudprogramma?

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma hangt af van je specifieke behoeften en budget. Je moet rekening houden met factoren zoals de omvang van je bedrijf, de complexiteit van je boekhouding, de kosten van het programma, de gebruiksvriendelijkheid en de klantenservice. Het is ook een goed idee om een proefaccount aan te vragen bij verschillende boekhoudprogramma’s om te zien welke het beste bij je past.

Top 10 Beste Boekhoudprogramma’s van 2023

Laten we nu een kijkje nemen bij de top 10 beste boekhoudprogramma’s van 2023. Deze ranglijst is gebaseerd op beoordelingen van gebruikers, prijzen en functies.

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is een populair boekhoudprogramma dat zeer geschikt is voor ZZP’ers, freelancers en starters. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder facturering, boekhouding, belastingaangifte en meer. Bovendien biedt e-Boekhouden.nl uitstekende klantenservice en is het zeer gebruiksvriendelijk.

Silvasoft

Silvasoft is een uitgebreid boekhoudprogramma dat ideaal is voor zowel kleine als middelgrote bedrijven. Het biedt functies zoals facturering, boekhouding, voorraadbeheer en meer. Het programma is eenvoudig in gebruik en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

MoneyMonk

MoneyMonk is een boekhoudprogramma dat zich speciaal richt op ZZP’ers. Het biedt functies zoals urenregistratie, facturering, boekhouding en meer. Het programma is eenvoudig in gebruik en biedt uitstekende klantenservice.

Ficsus.nl

Ficsus.nl is een boekhoudprogramma dat zich richt op ZZP’ers en freelancers. Het biedt functies zoals facturering, boekhouding, belastingaangifte en meer. Het programma is eenvoudig in gebruik en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Rompslomp

Rompslomp is een boekhoudprogramma dat zich richt op ZZP’ers en kleine ondernemers. Het biedt functies zoals facturering, boekhouding, belastingaangifte en meer. Het programma is eenvoudig in gebruik en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

AFAS SB✛

AFAS SB✛ is een uitgebreid boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel kleine als middelgrote bedrijven. Het biedt functies zoals facturering, boekhouding, voorraadbeheer, projectbeheer en meer. Het programma is wat complexer, maar biedt wel meer mogelijkheden.

DigiBTW

DigiBTW is een eenvoudig en voordelig boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor ZZP’ers. Het biedt basisfuncties zoals facturering, boekhouding en belastingaangifte. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en is een goede keuze voor ondernemers die een eenvoudige administratie willen voeren.

Knab Boekhoudpakket

Het Knab Boekhoudpakket is een uitgebreid boekhoudprogramma dat beschikbaar is voor klanten van Knab Zakelijk. Het biedt functies zoals facturering, boekhouding, belastingaangifte en meer. Het programma is eenvoudig in gebruik en biedt uitstekende klantenservice.

Slotgedachten

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma is een belangrijke beslissing die een grote impact kan hebben op de efficiëntie van je bedrijfsvoering. Met de juiste tool kun je tijd besparen, nauwkeuriger werken en beter inzicht krijgen in je financiën. Hopelijk helpt deze gids je bij het maken van de juiste keuze.