Home » Blog

Exact Online API key aanmaken

Als je gegevens vanuit Exact Online koppelen wilt dan is het nodig om hiervoor toestemming te geven. Deze toestemming geef je onder andere door een combinatie van een twee geheime codes door te geven: het Client ID en het Client Secret. Met deze combinatie van gegevens is het mogelijk voor Konnekta om gegevens uit Exact Online te halen.

De gemakkelijkste manier om een Client ID en Client Secret aan te maken is de volgende:

Stap 1: inloggen bij Exact Online

Normaal gesproken log je in bij Exact Online om je boekhouding te bekijken. Om API keys te beheren moet je echter inloggen op het Exact App Center. Inloggen kan hier.

Inloggen op de Exact Online App Store kan rechts onderaan.

Stap 2: Een app toevoegen

Bij Exact Online is het zo dat de API-key altijd gekoppeld is aan een app. Op deze manier is toegang gemakkelijker te geven en af te nemen. Door de app te verwijderen, verwijder je later ook de toestemming.

Als je in de Exact Online App store bent, dan is het de bedoeling dat je een app aan gaat maken. Dit kan door onderaan het scherm te kiezen voor ‘een app voor productie’.

Kies ‘een app voor productie maken’.

In het volgende scherm dien je een naam (willekeurig) voor je app te kiezen en een callback url op te geven. Deze callback url is gelijk voor alle Konnekta gebruikers:

https://app.konnekta.nl/exactonline/callback

Stap 3: Client ID en Client secret voor de API kopieren

Als je dit succesvol gedaan hebt dan kom je in het scherm met de instellingen van de app die je zojuist aangemaakt hebt. Hieronder zie je ook het Client ID en het Client Secret staan. Deze twee gegevens kan je vervolgens toevoegen in het Konnekta platform.

Linksonder zie je zowel het Client ID als het Client secret. Deze kan je kopiëren door op het icoontje ernaast te klikken.

Lees nu verder hoe je Exact Online als een applicatie op het Konnekta platform toevoegen kan.